Skip to content

Off-Page SEO: Bygge autoritet og tillit utenfor nettsiden din

Off-Page SEO omfatter alle aktivitetene du utfører utenfor nettsiden din for å øke dens troverdighet, autoritet og synlighet i søkemotorresultater. I motsetning til On-Page SEO, som handler om å optimalisere nettsiden din internt, fokuserer Off-Page SEO på å bygge signaler eksternt som forteller søkemotorer at nettsiden din er en pålitelig og verdifull ressurs.

Hva omfatter Off-Page SEO?

Off-Page SEO består av en rekke strategier, inkludert:

Linkbuilding

Linkbuilding er den viktigste faktoren i Off-Page SEO. Det innebærer å få andre nettsteder til å linke tilbake til nettsiden din. Søkemotorer ser på lenker som stemmer på en nettside, og jo flere kvalitetslenker du har, jo mer autoritativ og relevant vil nettsiden din fremstå for søkemotorer.

 • Strategier for linkbuilding: Utforsk metoder som gjesteskriving, brutt lenkebygging og ressurssidelenker.
 • Verktøy: Bruk verktøy som Ahrefs, Moz Link Explorer, og SEMrush for å identifisere linkmuligheter og overvåke backlink-profilen din.
 • Eksempel: En matblogger kan samarbeide med et populært matnettsted for å skrive gjesteinnlegg, som inkluderer lenker tilbake til egen blogg, noe som kan øke trafikk og autoritet.

Sosiale medier

Å dele innholdet ditt på sosiale medier kan bidra til å øke trafikken til nettsiden din og bygge opp merkevarekjennskap. Sosiale signaler kan også indirekte påvirke søkemotorrangering ved å vise engasjement og interesse for innholdet ditt.

 • Plattformer: Bruk plattformer som Facebook, Twitter, LinkedIn, og Instagram for å dele innhold og engasjere med følgere.
 • Verktøy: Bruk verktøy som Hootsuite og Buffer for å planlegge og administrere innlegg på sosiale medier.
 • Eksempel: En teknologi-bedrift kan dele blogginnlegg om de nyeste teknologitrendene på LinkedIn, og oppmuntre ansatte til å dele innlegget med sine nettverk for å øke rekkevidden.

Gjesteskriving

Gjesteskriving for andre nettsteder i din bransje er en utmerket måte å få kvalitetslenker tilbake til nettsiden din og nå et nytt publikum. Skriv informative og verdifulle artikler som engasjerer leserne og lenk naturlig tilbake til relevante sider på nettstedet ditt.

 • Strategier: Finn relevante blogger og nettsteder som aksepterer gjesteinnlegg, og pitch ideer som passer deres publikum.
 • Verktøy: Bruk verktøy som BuzzSumo for å finne populære blogger og influencere i din bransje.
 • Eksempel: En SEO-ekspert kan skrive en artikkel om de nyeste SEO-trendene for en digital markedsføringsblogg og inkludere lenker tilbake til egne ressurser og case-studier.

Online omtaler og anmeldelser

Positive omtaler og anmeldelser på nettsteder som Google My Business og bransjerelevante plattformer kan øke troverdigheten til nettsiden din og lokke potensielle kunder. Oppmuntre fornøyde kunder til å legge igjen positive anmeldelser og håndter negative tilbakemeldinger profesjonelt.

 • Plattformer: Bruk plattformer som Google My Business, Yelp, og Trustpilot.
 • Verktøy: Overvåk anmeldelser og omdømme ved hjelp av verktøy som ReviewTrackers og Reputation.com.
 • Eksempel: En lokal restaurant kan be kunder om å legge igjen anmeldelser på Google My Business og Yelp for å forbedre lokal SEO og tiltrekke seg flere besøkende.

Omtaler i media

Å bli omtalt i bransjepublikasjoner eller nyhetsartikler kan gi nettsiden din enorm autoritet og øke merkevarekjennskapen. Bygg relasjoner med journalister og del ekspertisen din for potensielle omtaler.

 • Strategier: Pitch historier til journalister og bransjemedier som kan være interessert i din ekspertise eller suksesshistorier.
 • Verktøy: Bruk verktøy som HARO (Help A Reporter Out) for å finne muligheter til å bli omtalt i media.
 • Eksempel: En teknologibedrift kan bli omtalt i en artikkel om innovasjon i et ledende teknologimagasin, noe som kan øke troverdigheten og tiltrekke nye kunder.

Forumdeltakelse

Delta aktivt i relevante forum og online communities i din bransje. Del din kunnskap, svar på spørsmål og lenk tilbake til informative artikler på nettsiden din. Unngå å spamme forumet, men gi verdifulle bidrag for å bygge opp omdømmet ditt som en ekspert.

 • Plattformer: Bruk plattformer som Reddit, Quora, og bransjespesifikke forum.
 • Strategier: Engasjer deg i diskusjoner, svar på spørsmål med detaljerte og hjelpsomme svar, og lenk tilbake til relevante ressurser på din nettside.
 • Eksempel: En helse- og velværeekspert kan delta i Quora-diskusjoner om kosthold og trening, og lenke til dybdeartikler på egen nettside for å bygge autoritet og tiltrekke trafikk.

Fordeler med god Off-Page SEO

 • Høyere søkemotorrangering: Sterke Off-Page SEO-signaler kan føre til høyere rangering i søkemotorresultater for relevante søkeord, noe som øker den organiske trafikken til nettsiden din.
 • Forbedret merkevarekjennskap: Off-Page SEO-aktiviteter som gjesteopptredener og omtaler i media kan bidra til å øke merkevarekjennskapen din og gjøre deg til en autoritet i bransjen.
 • Økt autoritet og tillit: Jo flere kvalitetslenker og positive omtaler du har, jo mer autoritativ og troverdig vil nettsiden din fremstå for både brukere og søkemotorer.
 • Mer organisk trafikk: Off-Page SEO tiltrekker organisk trafikk til nettsiden din fra eksterne kilder, noe som kan føre til flere leads og salg.

Off-Page SEO er en langsiktig strategi

Å bygge en sterk Off-Page SEO-profil krever tid og krefter. Det er viktig å fokusere på å skape kvalitetsinnhold, bygge genuine relasjoner og delta aktivt i bransjen din for å oppnå langsiktige resultater. Unngå raske løsninger som kjøpte lenker eller kommentarspam, da dette kan skade nettsiden din og straffes av søkemotorer.

Hvordan Mcminn kan hjelpe

Hos Mcminn har vi omfattende erfaring med Off-Page SEO og kan hjelpe din bedrift med å bygge autoritet og tillit utenfor nettsiden din. Vårt team utvikler og implementerer strategier for linkbuilding, sosiale medier, gjesteskriving og mer for å sikre at din nettside oppnår maksimal synlighet og troverdighet.

Kontakt oss i dag for å lære mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å forbedre din nettsides Off-Page SEO og oppnå bedre synlighet i søkeresultatene.

Kilder og henvisninger:

 • Moz's Guide to Off-Page SEO: Moz
 • Ahrefs' Off-Page SEO Guide: Ahrefs
 • Backlinko's Link Building Strategies: Backlinko

Kommentarer