Skip to content

Lokal SEO: Bli synlig i ditt lokale marked

Lokal SEO er prosessen med å optimalisere nettsiden og din online tilstedeværelse din for å rangere høyere i lokale søkeresultater. Dette betyr at når potensielle kunder i ditt nærområde søker etter produkter eller tjenester som du tilbyr, ønsker du at bedriften din skal vises øverst i søkeresultatene.

Hvorfor er Lokal SEO viktig?

Hvor ofte har du selv søkt etter "ting i nærheten" som restaurant, parkering eller butikker? Ifølge Google har 46% av alle søk lokal intensjon. Dette betyr at hvis bedriften din ikke vises i lokale søkeresultater, går du glipp av potensielle kunder og organisk synlighet.

Hvordan kan du optimalisere for Lokal SEO?

Det er mange faktorer du kan ta hensyn til for å optimalisere nettsiden din for Lokal SEO, inkludert:

NAP-konsistens

NAP står for Navn, Adresse og Telefonnummer (Phone). Det er viktig at NAP-informasjonen din er nøyaktig og konsistent på tvers av nettsiden din, lokale oppføringer og andre online plattformer.

 • Eksempel: Hvis din bedrift heter "ABC Blomster," sørg for at "ABC Blomster" vises på samme måte på alle plattformer, uten variasjoner som "ABC Blomster AS" eller "A.B.C. Blomster."
 • Verktøy: Bruk verktøy som Moz Local for å overvåke og sikre NAP-konsistens på tvers av alle oppføringer.

Google Min Bedrift

Opprett og optimaliser en Google Min Bedrift (GMB) profil. Dette er en gratis plattform fra Google som lar deg administrere din online tilstedeværelse i Google Søk og Google Maps.

 • Steg: Opprett en GMB-profil, fyll ut all relevant informasjon nøyaktig, legg til bilder, og hold profilen oppdatert.
 • Optimalisering: Bruk relevante lokale søkeord i bedriftsbeskrivelsen, svar på anmeldelser og legg ut oppdateringer regelmessig.

Lokale oppføringer

Legg til bedriften din i relevante lokale kataloger og nettsteder. Sørg for at NAP-informasjonen din er nøyaktig og konsistent på tvers av alle oppføringer.

 • Eksempler: Oppfør bedriften din i lokale kataloger som Yelp, Foursquare, og bransjerelevante kataloger.
 • Verktøy: Bruk BrightLocal for å administrere og overvåke lokale oppføringer.

Innhold med lokal relevans

Skriv innhold som er relevant for ditt lokale marked og inkluder lokale søkeord. Du kan for eksempel lage blogginnlegg om lokale arrangementer, tips for å støtte lokale bedrifter eller guider til ditt lokale område.

 • Eksempel: En kaffebar kan skrive blogginnlegg om "Beste kaffe i Oslo" eller "Lokale kaffearrangementer i Oslo."
 • Strategi: Inkluder lokale søkeord naturlig i innholdet og bruk dem i titler og metabeskrivelser.

Backlinker fra lokale nettsteder

Få backlinker fra andre nettsteder i ditt lokale område. Dette kan du gjøre ved å gjesteblogge, delta i lokale fora eller samarbeide med andre lokale bedrifter.

 • Eksempler: Samarbeid med lokale aviser, blogger eller bedrifter for å få omtaler og lenker tilbake til din nettside.
 • Verktøy: Bruk Ahrefs for å finne muligheter for lokale backlinker og overvåke backlink-profilen din.

Positive anmeldelser

Oppmuntre kunder til å legge igjen positive anmeldelser på Google Min Bedrift og andre relevante nettsteder. Positive anmeldelser kan øke troverdigheten din og tiltrekke nye kunder.

 • Plattformer: Be kunder om å legge igjen anmeldelser på Google, TripAdvisor, og Trustpilot.
 • Strategi: Send e-post til fornøyde kunder med en vennlig oppfordring om å skrive en anmeldelse, og svar på alle anmeldelser – både positive og negative.

Lokal SEO-verktøy

Bruk lokale SEO-verktøy for å spore din fremgang og identifisere forbedringsmuligheter.

Fordeler med god Lokal SEO

 • Økt organisk trafikk: Lokal SEO kan hjelpe deg med å tiltrekke deg mer organisk trafikk fra potensielle kunder i ditt nærområde.
 • Flere leads og salg: Mer trafikk kan føre til flere leads og salg for bedriften din.
 • Forbedret merkevarekjennskap: Lokal SEO kan bidra til å øke merkevarekjennskapen din i ditt lokale marked.
 • Konkurransefortrinn: Ved å optimalisere for Lokal SEO kan du få et fortrinn fremfor konkurrentene dine som ikke fokuserer på lokal synlighet.

Lokal SEO er en kontinuerlig prosess

Søkemotoralgoritmer oppdateres regelmessig, og det er derfor viktig å holde seg oppdatert på de siste trendene og beste praksisene for Lokal SEO. Overvåk nettstedets ytelse, oppdater NAP-informasjonen din regelmessig og fortsett å lage innhold som er relevant for ditt lokale marked.

Hvordan Mcminn kan hjelpe

Hos Mcminn har vi omfattende erfaring med Lokal SEO og kan hjelpe din bedrift med å optimalisere din online tilstedeværelse for lokale søkeresultater. Vårt team vil utføre nøkkelordforskning, opprette og optimalisere Google Min Bedrift-profiler, administrere lokale oppføringer og utvikle innholdsstrategier som er skreddersydd for ditt lokale marked.

Kontakt oss i dag for å lære mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å forbedre din lokal SEO og oppnå bedre synlighet i lokale søkeresultater.

Kilder og henvisninger:

 • Moz's Guide to Local SEO: Moz
 • Google's Guide to Improve Your Local Ranking: Google
 • Ahrefs' Local SEO Guide: Ahrefs

Kommentarer