Skip to content

SEE-THINK-DO-CARE-modellen: En dypdykk i kundereisen

SEE-THINK-DO-CARE-modellen er en strukturert tilnærming til vekstmarkedsføring som dekker hele kundereisen. Denne modellen, utviklet av Avinash Kaushik, en anerkjent ekspert innen digital markedsføring, er designet for å sikre at markedsføringsstrategiene dine er målrettet, effektive og tilpasset kundens behov på hvert trinn. La oss dykke dypere inn i hver fase av denne modellen.

see-think-do-care-content-marketing-measurement

SEE: Skape bevissthet gjennom bred eksponering

SEE-fasen handler om å nå ut til et bredt publikum for å skape bevissthet om merkevaren din. På dette stadiet er kundene dine ikke nødvendigvis på jakt etter et spesifikt produkt eller en tjeneste; de er i stedet i en tilstand av passiv interesse.

 • Mål: Hovedmålet i SEE-fasen er å øke merkevarekjennskapen og tiltrekke seg så mange potensielle kunder som mulig.
 • Strategier: Bruk bredspektret markedsføring som annonser på sosiale medier, display-annonser, SEO, og innholdsmarkedsføring for å nå ut til et stort publikum. Innhold som inspirerer, informerer eller underholder, som blogginnlegg, videoer og infografikker, kan være spesielt effektivt.
 • Måling: Måleparameterne i denne fasen inkluderer rekkevidde, visninger, engasjement på sosiale medier og økt trafikk til nettstedet ditt. Dette gir deg en indikasjon på hvor mange mennesker som er klar over merkevaren din.

THINK: Engasjere potensielle kunder som vurderer alternativer

THINK-fasen er når potensielle kunder begynner å vurdere alternativer. De er mer engasjerte enn i SEE-fasen, men de er fortsatt ikke klare til å kjøpe. De undersøker, lærer og sammenligner forskjellige løsninger for deres behov.

 • Mål: Målet er å engasjere og informere potensielle kunder for å flytte dem nærmere kjøpsbeslutningen.
 • Strategier: Bruk innhold som er designet for å informere og overbevise. Dette inkluderer detaljerte blogginnlegg, casestudier, kundevurderinger, produktdemonstrasjoner, webinarer og guider. E-postmarkedsføring og remarketingannonser kan også være effektive for å holde merkevaren din top of mind.
 • Måling: Her bør du måle metrikker som tid brukt på nettstedet, sidevisninger per besøk, nedlastinger av innhold, og abonnenter på nyhetsbrev. Disse metrikker viser om kundene engasjerer seg og er interessert i det du tilbyr.

DO: Konvertere de som er klare til å kjøpe

DO-fasen er når potensielle kunder er klare til å kjøpe. De har gjort sin forskning, vurdert alternativene og er nå på utkikk etter det beste tilbudet eller den beste tjenesten.

 • Mål: Målet er å konvertere potensielle kunder til betalende kunder.
 • Strategier: Optimaliser landingssider med klare handlingsoppfordringer (CTAs), enkel navigasjon og overbevisende innhold. Bruk retargeting-annonser for å nå kunder som har vist interesse men ikke fullført kjøpet. Tilby insentiver som rabatter, gratis frakt eller en prøveperiode for å oppmuntre til konvertering.
 • Måling: Viktige måleparametre inkluderer konverteringsrate, kostnad per konvertering, salg, og ROI. Disse metrikker gir en direkte indikasjon på effektiviteten av konverteringstiltakene dine.

CARE: Beholde og pleie kunder for å bygge lojalitet

CARE-fasen handler om å beholde og pleie eksisterende kunder. Det er ofte enklere og mer kostnadseffektivt å beholde eksisterende kunder enn å tiltrekke nye. Lojale kunder kan også være sterke merkevareambassadører.

 • Mål: Målet er å bygge langsiktige relasjoner med kundene, øke kundetilfredshet og oppmuntre til gjentakende kjøp.
 • Strategier: Gi enestående kundeservice, opprett lojalitetsprogrammer, og send personaliserte oppfølgingse-poster. Regelmessige oppdateringer, eksklusive tilbud og relevant innhold kan også bidra til å holde kundene engasjert.
 • Måling: Måleparameterne inkluderer kundetilfredshet (CSAT), Net Promoter Score (NPS), gjentakende kjøp, og kundens livstidsverdi (CLV). Disse metrikker gir innsikt i hvor godt du pleier og beholder kundene dine.

Helhetlig tilnærming sikrer ingen kunder faller gjennom sprekkene

Ved å bruke SEE-THINK-DO-CARE-modellen kan vekstmarkedsførere sikre at alle aspekter av kundereisen er dekket. Dette gir en helhetlig tilnærming som ikke bare tiltrekker nye kunder, men også engasjerer, konverterer og pleier dem gjennom hele deres interaksjon med merkevaren. Resultatet er en mer effektiv markedsføringsstrategi som skaper bærekraftig vekst og langsiktig suksess.

See, Think, Do & Care — A Content Focused Business Framework | by ...

Konklusjon

SEE-THINK-DO-CARE-modellen gir en strukturert og målrettet tilnærming til vekstmarkedsføring. Ved å forstå og optimalisere hver fase av kundereisen, fra å skape bevissthet til å bygge lojalitet, kan bedrifter skape en mer effektiv markedsføringsstrategi. Dette sikrer at markedsføringsinnsatsen er målrettet, effektiv og tilpasset kundens behov på hvert trinn, og gir en solid grunnlag for bærekraftig vekst og suksess.

Kilder og videre lesning

Kommentarer